Search This Blog

Loading...

Thursday, 11 October 2012

KISAH PENJUAL BURGER

NAK DENGAR TERUS SCROLL KE BAWAH SEKALI

KISAH PENJUAL BURGER... (kisah Benar)

DJ RADIO : Hello Samad ke nie?

SAMAD : Ha Samad ni..

DJ RADIO : Ini Brother Love dr **FM nie.. brother ada terbaca sms samad ni agak parah jugaklah sms ni kan..

SAMAD : iyalah sedihlah Brother Love..

DJ RADIO : Haa iyalah yu dah nak kawen tunang pulak nak minta putus.. apa citer ni Samad..

SAMAD : saya meniaga burger je, sebenarnya tunang saya tu ada laki lain.

DJ RADIO : sebab kau jual burger kau xkaya dia nak putus dengan kau?

SAMAD : ha.. saya xde duit lah sgtkan

DJ RADIO : kira kau nak selamatkan keadaanlah ni. ok sekarang kau tunggu je Brother akan call dia sekejap ok.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
DJ RADIO : Hello boleh x saya cakap dgn SheryL.. SheryL ni Brother Love dari **FM.. kenal x Samad? siapa Samad tu?

SHERYL : kenal dia ermmm... tunang i.

DJ RADIO : sekarang ni Brother dapat sms dari dia, Sheyrl minta putus, betul ke x?

SHERYL : knp dia bagitau u? dia xboleh bgtau sendiri.. dia xboleh cuba ke?

DJ RADIO : dia dah cubakan.. sebab dia cuba selamatkan benda ni.. oh sebab dia meniaga burger je awk nak putus dengan dia.. salah ke org meniaga burger ni?

SHERYL : bukanLah salah, tapi untuk Long Time agak lah salah.. kan nak kawen sampai bila nak meniaga burger. mmg xke manala

DJ RADIO : mmg xboleh berjayalah org jual burger ni?

SHERYL : xbolehlah macamana nak dapat duit banyak?

DJ RADIO : oh kira betullah awak ni ada lelaki lain? mmg kayalah.

SHERYL : mmg betullah ofcoz kaya dia mmg kaya ok ada masa depan banyak duit.

DJ RADIO : kenapa u keras sgt ke nak hina org jual burger ni? 

SHERYL : bukan nak hina tapi xkan nak kawen dgn pjual burger.. hello..

DJ RADIO : iyalah u rasa u dah cukup baguslah nak cakap org jual burger ni xboleh tanggung u. jadi kenapa dulu u pilih Samad dulu?

SHERYL : dia yang tergila2 kat i dulu, i xnak..

DJ RADIO : oh u nak cakap u xkisah pun kalau x dengan dia duli..? sebenarnya u ni tgk duit.

SHERYL : yes. zaman sekarang ni duit penting ok.

DJ RADIO : senang2 u nak mcm ni.. apa punya perempuanlah u ni.

SHERYL : HEI suka ati lah u tu mcm best sgt..

DJ RADIO : mmglah i best i kerja Radio
---------------------------------------------------------------------------------------------------
DJ RADIO : Hello Samad ni perempuan xberapa elok dah mgaku dengan brother dai xboleh hidup dengan samad sebab samad jual burger je.

SAMAD : xpela Bro nak buat mcmana (suara dalam tangisan) Hello Sheryl i dah beli Lori tau, i nak besarkan bisnes.

SHERYL : u ingat i ni apa nak naik lori.. i xnak naik lori pergi jln2 ok..

SAMAD : i xsuruh u naik lori kan i ada motor..

SHERYL : i xnak lori,van, moto i nak kereta.. dahlah i pun ada org lain..

SAMAD : aduh.. kaya sgt ke laki tu? baik ke? u pilih dia sebab dia beli handbag dgn kasutkan? (Diiring tangisan)

SHERYL : dia baik handsome kaya, ofcoz lah u xpnh beli i apa2..

SAMAD : i bagi u gelang apa..

SHERYL : dahlah Samad aq xnak kau dahla xensem jual burger bawa motor dgn lori. nnt aq suruh family aq dtg putuskan bye....
---------------------------------------------------------------------------------------------------
DJ RADIO : dahlah Samad perempuan mcmnie kau xpatut simpan lagi.. org boleh beli dia dengan duit.. Samad kau beli 2,3 stole burger kau buktikan pada dia kau boleh berjaya ok.

SAMAD : xpe bro sy redha.. kau tunggu aq buktikan kejayaan aq..

klik pada gambar utk dgr sendiri



KORANG JANGAN LUPA LIKE ---> Nota Meor


Artikel asal - http://anarm.net/blog/pasang-button-facebook-like-di-blog.html#ixzz2BBCrlMnC Under Creative Commons License: Attribution No Derivatives Follow us: @anarmnet on Twitter

60 comments:

Anonymous said...

jual burger xde masa depan la.. part time bleh la .. sara time bujang.. da kawin mana cukup.. len la bisnes berjuta mcm McD... ckp senang jela.. keje burger bagus halal.. tp sampai bila...

Anonymous said...

hello,, jual burger pun boleh kaye k.. zaman sekarang mcm2 bole buat.. burger bole di'francais'kn.. bole jd bisnes juta2.. usaha tu kunci nye.. jgn na pndang rendah kt org je..

Anonymous said...

hello,, jual burger pun boleh kaye k.. zaman sekarang mcm2 bole buat.. burger bole di'francais'kn.. bole jd bisnes juta2.. usaha tu kunci nye.. jgn na pndang rendah kt org je..

Si Jantung Hati said...

Kalau kena strateginya niaga burger boleh masyuk... cuba jual kat area hostel kilang/ hostel student u.. boleh beli waja 2nd cash taw..

Aminu Rashid said...

Betul jugak tu,mmg ssah nk support anak org ni klo keje burger je.. tp klo nk brjaya boleh j.. xpe bro, usaha kuat lagi

Hairi Meslinda said...

sape ckp..aku ade kawan yg jual burger ni..
kereta ade 3 biji,ada lori 2 biji..
hidup umpama roda,yg kaya xpasti akan kaya selamanya..yg miskin xpasti miskin selamanya..
yg penting usaha..

Anonymous said...

rezekikn Allah yg tentukan., klu kita berusaha.,walau hanya dgn menjual burger tp, berusaha sungguh2 dan menjaga solat.,insyaAllah kejayaan menanti..bukan shj didunia tp insyaAllah akhirat..
9/10 rezeki dtg ny dr berniaga..
untuk pd cik sherly lak,.xelok memburukkn sesama manusia,.Allah menjadikan setiap insan diatas muka bumi adalah semulia-mulia kejayaan..

*fikir2kn lah...(ingatan bersama)
=) wasalam..

Anonymous said...

Contohnye tgk burger bakar sudahlh x maju ker...meletup kut

Anonymous said...

xpe br0 samad..buktikn kt sheryl yg kau bley brjaya..yg pnting kte usaha utk kmbangkn perniagaan..

Anonymous said...

berlagak siak perempuan ni..

Anonymous said...

Klu kat jitra ada gerai jual burger..org pgil lebai burger..bisnes maju je..ada 10 org pekerja..mgkin sbb berkat mnjga fardu solat kot..sbb pkl 7.30 smpi 8.30 ttp utk solat

Anonymous said...

Jgn risau samad, kalo ko usaha n doa pd Allah, maka insyaallah ko akan maju. Sheryl tu jnis pandang duit, jgn peduli. Mmg skrg perlukan duit tp bukan duit yg menentukn org tu bhgia ke x kelak. Ko cari pompuan lepas ko berjaya nnti n ko pastikn jemput si Sheryl tu ke majlis grand perkahwinan ko nnt, bru terkena batang idung dia.

Lagubestbest said...

Awek tu nak naik bentley. Kalo tunggu peniaga bege ni berjaya, maybe dah tua baru nak berjaya. Hehe macam2 ragam

Anonymous said...

adoi jual burger ok perr.....kaulau pandai buat burger boleh buat mcm kedai burger bakar tu laaa....tgk berapa byk kerdai die merata bai.....biarkan je laaa org x hargai apa yg kita ada.....kisah apa....asalkan ko x wat jual benda2 haram tuk jd kaya....x pandai x pe asal kita ada skill dn kemahiran tu penting.....relax k....burger daging special cheese satu :P

Anonymous said...

Jual burger tak boleh kaya ? aduhai , kalau ada usaha , doa , tawakal ... jual lah apa pun asalkan halal pasti boleh hidup senang lahh ... just idiot say 'Jual burger tak boleh hidup senang '

Anonymous said...

puki mak punya pompuan tu..bodoh macam kerbau..dah tau bf tu xdapat nak majukan bisnes lagi ko tolong la dia..pompuan paling xguna orang camtu lah..kalau bf xcukup duit nak bisnes..bantu ja camna gf aku wat..haa..aku dah berjaya..aku nek lori bawak ikan pon dia xkisah..tu bru namanya pompuan..yg dok cakap kat video tadi tu pompuan sial namanya..sian kat bro tu..sabar je la..satu hari nanti dia akan dapat apa yang dia pernah buat.

haziq azizi said...

susah gak org skrg ni x yakin dengan janji Allah , bila dah kawin Allah buka rezeki . tak kira keje apa pn janji halal . yang penting ada agama dalam kehidupan .

Anonymous said...

For bro samad.pergi jahanam dgn komen2 negatif org..sya buka 5stall burger.(ssm sya monster burger sdn bhd)walaupun ramai yg pki nama sya,tp sya xkisah sbb bg sya semua penjual burger adalah family,cuma jgn jge imej monster..insyaallah.boleh pergi jauh..dan utk girl yg lupa diri tu.tlg buktikan kt gua golongan mane yg xmkn burger..jgn nk demand sangat.lebih elok niaga burger dari duit puluh2 ribu jual DADAH!

Anonymous said...

Kat Bandar Seri Astana, Sg Petani ada satu gerai burger nampak biasa tapi rasanya memang sedap. Seminggu sekali mesti pi beli. Stall burger dia depan deretan pokok buluh.. Tak silap nama gerai tu 'Beger Burger'.

Anonymous said...

Kat seremban ada brader burger...dulu stall biasa je..skg da ada satu kedai corner lot kt tmn paroi jaya dan satu caw kt kompleks belia paroi..nama dia ijan burger..trbaikkk

Anonymous said...

Knp bodoh? Kawan aku jual burger umur baru 18, lps 2 tahun keluar bmw, ada 6 kedai, semua boleh berjaya, nak xnak ja, org sakai bodoh ja ckp jual burger ni xleh kaya

meor syukri said...

xpa bro...ko boleh usaha lg...rezeki Allah kita x tw...berkat usaha ko,mudah-mudahan ko brjya...

Anonymous said...

sape cakap jual burger xboleh berjaya... the prove is in front of my eyes ok.. my neighbor just jual burger je sara isteri and dua orang anak die dari anak die kecil skunk dah besar dua2 tu.. hidup bahgia je.. siap bly tukar2 kete g.. tak silap i die just ade dua stall je di belainan tempat. mampu je haa tanggung anak orang... moral of the story.. xpayah la nak hina orang yang kita xnmpk masa depan ni just because of keje camni je... rezeki masing2 ke depan kite xtawu cane.. yang miskin bly jadi kaya,xmustahil yg kaya bly jatuh bankrupt . jangan la takkabbur sangat

Anonymous said...

Salam, cuma nak kongsi pengalaman aku, aku lepas abis SPM xdpt keje, aku start dari zero, aku jual burger tepi jln bermodalkan sedikit duet simpanan yg ada, aku menemui jodohku juga d tempat aku jual burger, dia bnyk bg semangat kat aku utk berjaya dan hasil2 duet simpanan aku dari menjual burger dan sedikit pinjaman bank aku membuka syarikat car rental, alhamdulilah skrg aku boleh tersenyum atas kejayaan ini.. dan dlm bln puase ni aku ada buka getai Roti John Larkin d bazar stadium larkin jb dan mempunyai 10org pekerja... sekian dari aku penjual burger.....

QuRaniC said...

sebenarnya perempuan macam nih terlalu memetingkan duit.. nampak sangat perempuan ni tak betul2 cintakan sang lelaki. . . jual buger still kerja halal.. bukan nya merompak.. sape cakap takle hidup kalau jual burger nih.. kurang-kurang jual burger duit masuk..berbanding dengan duduk saje macam perepmpuan uh

Anonymous said...

Salam...bkn nk bela ke ap tp jgan la dikutuk girl tu.bg nasihat elok2 suda...memg la ksian kt brader tu sbb dia bt cmtu tp knp org kte slalu sgt tnjuk simpati dgan cara mcm ni?mgkin la u'll rasa girl cmni xmkn nasihat atau xda guna ckp baek2 tp mgkin skrg ni dia xsedar lg ksilpan dia...

Anonymous said...

Mmber aku ade yg jual beger ni..... dlm 2thun mcm tu la.... skarang ni income 200-300 satu mlm.... nak ape lgi kn kalau 200-300 satu malam, kalau sebulan lu darab la sendiri brape....

Anonymous said...

Salam.. saya ada sorg kawan... abg din nama nya.. secara jujur saya katakan yang abg din ni seorg penjual burger.. saya amat respek kat abg din ni sebab anak dia abis blaja kat ipt dan dia masih ag jual burger sampai sekarang.. jadi kena amik iktibar yang kaya harta x menjamin masa depan tapi kaya dengan kasih sayang akan membuatkan seseorg itu berjaya...jadi kepada brader burger n girl ni...banyak kan bersabar n berdoa k.... moga Allah s.w.t akan tunjukkan jalan ..... amin....

Anonymous said...

Jgn hina peniaga2 kecil mcm nie.. Korg ingat sowg peniaga kecil xde cita2 besar ke nk kembangkn bussines diowg..ak pecaya berniaga lebih byk dpt duit dr gaji sowg pegawai kerajaan, ak sowg peniaga nasi lemak di kios tepi jalan, rezeki Allah beri jika kite kuat berusaha,ak beniaga nasi lemak pagi,satu ary ak ley dpt rezeki yg Allah beri dlm Rm8++,untung bersih rm4++ satu hari,cube kira sebulan berape dpt gaji seowg peniage,9/10 adalah rezeki dr berniaga.. Ak harap bdk yg kena hina ngan tunang dia tu tabah n kuat kn semagat..teruskn usaha.. Byk benda kite boleh berniaga...

Anonymous said...

sy ade seorg mmg kaya gile! slalu melancong ke luar ngara, blanja sakan, kreta fuh xpyh ckp mmg cool gile but at the end dia bankrap and bnda tu berlaku just in 5secs coz pcaya pd kwn sndiri..harta itu Allah yg punye dan kite hanya pinjam hartaNya..remember that..dan sy harap perempuan tu terbuka la hati dye utk lihat mksd2 surah lukman...nasihat seorg ayh pd anaknye..jgn bongkak! pkataan yg bg byk mksd

Ahmad Sobri Uri said...

Jgn hina peniaga2 kecil mcm nie.. Korg ingat sowg peniaga kecil xde cita2 besar ke nk kembangkn bussines diowg..ak pecaya berniaga lebih byk dpt duit dr gaji sowg pegawai kerajaan, ak sowg peniaga nasi lemak di kios tepi jalan, rezeki Allah beri jika kite kuat berusaha,ak beniaga nasi lemak pagi,satu ary ak ley dpt rezeki yg Allah beri dlm Rm8++,untung bersih rm4++ satu hari,cube kira sebulan berape dpt gaji seowg peniage,9/10 adalah rezeki dr berniaga.. Ak harap bdk yg kena hina ngan tunang dia tu tabah n kuat kn semagat..teruskn usaha.. Byk benda kite boleh berniaga...

Anonymous said...

sy ade seorg mmg kaya gile! slalu melancong ke luar ngara, blanja sakan, kreta fuh xpyh ckp mmg cool gile but at the end dia bankrap and bnda tu berlaku just in 5secs coz pcaya pd kwn sndiri..harta itu Allah yg punye dan kite hanya pinjam hartaNya..remember that..dan sy harap perempuan tu terbuka la hati dye utk lihat mksd2 surah lukman...nasihat seorg ayh pd anaknye..jgn bongkak! pkataan yg bg byk mksd

Anonymous said...

Jgn hina peniaga2 kecil mcm nie.. Korg ingat sowg peniaga kecil xde cita2 besar ke nk kembangkn bussines diowg..ak pecaya berniaga lebih byk dpt duit dr gaji sowg pegawai kerajaan, ak sowg peniaga nasi lemak di kios tepi jalan, rezeki Allah beri jika kite kuat berusaha,ak beniaga nasi lemak pagi,satu ary ak ley dpt rezeki yg Allah beri dlm Rm8++,untung bersih rm4++ satu hari,cube kira sebulan berape dpt gaji seowg peniage,9/10 adalah rezeki dr berniaga.. Ak harap bdk yg kena hina ngan tunang dia tu tabah n kuat kn semagat..teruskn usaha.. Byk benda kite boleh berniaga...

Ahmad Sobri Uri said...

Jgn hina peniaga2 kecil mcm nie.. Korg ingat sowg peniaga kecil xde cita2 besar ke nk kembangkn bussines diowg..ak pecaya berniaga lebih byk dpt duit dr gaji sowg pegawai kerajaan, ak sowg peniaga nasi lemak di kios tepi jalan, rezeki Allah beri jika kite kuat berusaha,ak beniaga nasi lemak pagi,satu ary ak ley dpt rezeki yg Allah beri dlm Rm8++,untung bersih rm4++ satu hari,cube kira sebulan berape dpt gaji seowg peniage,9/10 adalah rezeki dr berniaga.. Ak harap bdk yg kena hina ngan tunang dia tu tabah n kuat kn semagat..teruskn usaha.. Byk benda kite boleh berniaga...

Anonymous said...

dia sendiri awal2 dah kutuk penjual beger...kenapa ko marah pulak kalau dia kena kutuk oleh penjual2 beger? kalau aku la jadi samad dah lama aku tinggalkan pempuan gila harta tu...

Anonymous said...

Aku bekas penjual burger at u.p.n.m berjaya..

Anonymous said...

/mnt/sdcard/tencent/MicroMsg/cebd458d74a38a8d45ad5dae5211d61e/image2/56/9c/569c7f76c1e4f8928d3ec2293921976b.jpg

Ni la life sy sekarang bekas peniaga

Anonymous said...

sepatutnya kat sini highlight kan sikap pempuan tu bukannya pasal penjual burger tu, adoiii.. ape la kena ngan korang sume ni? pempuan tu, walaupon tunang dia jual burger tapi jgnla hina dia. korang ni pon bagus sangat, benda yg sepatutnya dibincang tapi xnampak. patutla

Anonymous said...

ala.....org xdak agama je ckp niaga beger xkaya....xsenang.....org niaga beger lg kaya dr org kija kerajaan swasta bro.....dh nyata2 9/10 kekayaan dr niaga....xkira la niaga ape pn asal halal berkat blh kaya bro....krja buger pn ari2 ade duit...usha lbh,bnyk dpt...kira kuli ape ade???ckup bln je kaye....lps 2 kayap...xkira la cikgu ke pensyarah ke..kija bank ke..ape lg stkt kerani..

Anonymous said...

Semua bermula dari kecil2lan..usaha tangga kejayaan..Allah bersama kmu brother samad..In syaa Allah..perempuan yg sayang cinta kamu bukan dari harta atau kedudukan kmu tapi dia akan mencintai kamu karna Allah..In syaa Allah ya brother..ramai wanita di dunia ni..yg penting jamgan berdendam ma tunang kamu tu..ingat..Allah sudah takdir kan semua..Allah akan beri kamu nikmat yg hebat mungkin bkn d dunia mungkin d akhirat kelak..Salam peace

sjnsherza said...

Aku ade kenal seorang mamat ni mmag dia jual burger je mcm dalam citer ni.
tapi Alhamdulillah skang dia dah kawen dengan Nurse lagi(lawa tu). Rezki itu ade cume kita hanya perlu cari. Aku tgk Brother tu Bahagia sampai skang.
Moral kat sini walaupon hanya menjual burger tapi rezeki itu tetap diberkati kerana setiap rezeki yang Allah turunkan hanyalah untuk setiap makhlukNya yang Sentiasa Bersyukur.

SAYA BUKAN NAK TUNJUK PANDAI CUMA MENYAMPAI

Anonymous said...

Aku ade kenal seorang mamat ni mmag dia jual burger je mcm dalam citer ni.
tapi Alhamdulillah skang dia dah kawen dengan Nurse lagi(lawa tu). Rezki itu ade cume kita hanya perlu cari. Aku tgk Brother tu Bahagia sampai skang.
Moral kat sini walaupon hanya menjual burger tapi rezeki itu tetap diberkati kerana setiap rezeki yang Allah turunkan hanyalah untuk setiap makhlukNya yang Sentiasa Bersyukur.

SAYA BUKAN NAK TUNJUK PANDAI CUMA MENYAMPAI

Anonymous said...

Aku ade kenal seorang mamat ni mmag dia jual burger je mcm dalam citer ni.
tapi Alhamdulillah skang dia dah kawen dengan Nurse lagi(lawa tu). Rezki itu ade cume kita hanya perlu cari. Aku tgk Brother tu Bahagia sampai skang.
Moral kat sini walaupon hanya menjual burger tapi rezeki itu tetap diberkati kerana setiap rezeki yang Allah turunkan hanyalah untuk setiap makhlukNya yang Sentiasa Bersyukur.

SAYA BUKAN NAK TUNJUK PANDAI CUMA MENYAMPAI

Anonymous said...

Aku ade kenal seorang mamat ni mmag dia jual burger je mcm dalam citer ni.
tapi Alhamdulillah skang dia dah kawen dengan Nurse lagi(lawa tu). Rezki itu ade cume kita hanya perlu cari. Aku tgk Brother tu Bahagia sampai skang.
Moral kat sini walaupon hanya menjual burger tapi rezeki itu tetap diberkati kerana setiap rezeki yang Allah turunkan hanyalah untuk setiap makhlukNya yang Sentiasa Bersyukur.

SAYA BUKAN NAK TUNJUK PANDAI CUMA MENYAMPAI

Ovie Aulia said...

Klu btol2 fokus smpai bleh buke 2,3 cawangan ok la.. Dasar pompuan x sedor diri..murahan

~ HambaMU yang kerdil ~ said...

wah berlagaknya....memalukan kau hawa betol....bagus sangat ke diri tue nak hina2 orang....xper la samad jadikan sume ni sebagai pembakar semangat tok buktikan anda boleh berjaya...belum tentu pe yang die cakap tue jadi kenyataan....mengkin sekarang die bangga tapi suatu saat ble die jatuh baru die tahu langit tue tinggi ke rendah....semoga allah saja dapat membalas dan berinya pelajaran..amin...

Anonymous said...

Tapii kann..
Mmg betoii ckpp perempuann tu...
Ape2 punn isii dalamm dorang kite tak taw..
Mne laa taww..si sheryy tu daa lamaa bersabaa..bg nasihat suh mcmni2..tapii si samadd tu cumaa ckpp jee.buat yee tidakk..
Lama2 sabaa pon lehh meletopp..
Si samadd pandaii ckpp je..mulut kataa akann berusahaa sekian sekiann tapii xdee..
Dan mnee taww pulakk...
Sii samadd ni mmg daa berusahaa mcm2..buat yg terbaikk tukk diri.akan dtg tp xde rezekii lagii na tambahh stall ke...
Xdee rezekii lagii..tghh berusahaaa gigih..
Si perempuan ni pulakk xlehh tunggu.xlehh susahh..
Mmg mataa duitann ke..
Na ckpp si samadd salahh ke..si sherry salahh ponn xgunaa..
Dorangg jee yg taww masalhh dorang..
Hahaha..
Klu aku xkisah lee owg na ckap ape2 punn..
Klu akuu jd sherry tu mmg aku tinggal daa si samadd.
Xde duitt lehh rumahhtanggan ponn lehh goyahh ok.kenaa anakk sakit ke ade emergency ke..na.pkii wit..
Ye mmg rezekii Allahh tentukan..tp xsalhh memilih yg terbaikk tukk dri sendrii..
Masing pun naa yg terbaikk..
Sorii..uooll

~ HambaMU yang kerdil ~ said...

wah berlagaknya....memalukan kau hawa betol....bagus sangat ke diri tue nak hina2 orang....xper la samad jadikan sume ni sebagai pembakar semangat tok buktikan anda boleh berjaya...belum tentu pe yang die cakap tue jadi kenyataan....mengkin sekarang die bangga tapi suatu saat ble die jatuh baru die tahu langit tue tinggi ke rendah....semoga allah saja dapat membalas dan berinya pelajaran..amin...

Akhirat Kematian said...

wa nak tnya gak kat sini sapa mampu bli lori???? XMampu jngan ckap byk,bro yg jual berger ni dah pergi jauh dri u all

Terima Kasih Adli said...

hmm, dalam dunia nih tak dak yg mustahil dengan usaha, dtg taiping, lepak Burger China Town, dulu niaga tepi jalan, beli lori, skrg dah bukak kedai sendiri, bpa ramai org lepak situ makan burger.

Anonymous said...

Rezeki Allah tentukan... Jgn hina orang. Kita tak tau lagi nasib kita. Ramai dah kwn I berduit bisnes burger. Anak ramai...yg penting kita mensyukuri nikmat Allah beri. Kalo tak reti bersyukur, berlaki ngn CEO pun tak pernah puas dgn duit.

Hidayat Dahlan said...

none of my business. buat ape aku nak kutuk pmpuan camtu. bagus aku gunakan sebagai pengajaran supaya tabah dgn orang macam tu. selain tu aku nak nasihat jugak kat adik pmpuan aku, sepupu2 pmpuan aku, & kawan2 pmpuan aku supaya jangan gilakan sangat dengan harta. and the last, semua yang komen kat blog ni, kisah mereka disebar bukan untuk kamu KUTUK. tapi gunakan sebagai PENGAJARAN.

Hidayat Dahlan said...
This comment has been removed by the author.
Hidayat Dahlan said...
This comment has been removed by the author.
apit skinner said...

GUA PON PENIAGA BURGER GAK..WLPON PART TIME N SUKA2 TP GUA X PENAH LPE..SEBB NIAGA BURGER NI PENAH MNYELAMATKN GUA WAKTU GUA SUSAH..PAPE PON BENIAGA NI KNE ADE USAHA TUK MAJUKN...NIAGA BURGER LG MASYUK PADA GAJI KERAJAAN TAU..YG PNTING USAHA N RESEPI YG BEST..LG PON PENIAGA NIE DPAT PAHALA SBB BAGI ORG MAKAN..KLAU SEDAP ORG PUNYI LG BERGANDA2 PAHALA..YG PNTING IKLHAS..

Anonymous said...

Hello...sape kata jual burger xde masa depan... Rezki allah swt yg tentuka okey.... Ayah aku jual burger kat pasar mlm ... Rumah banglo 2 tingkat lorhhh... Estima,van 3 biji,, motor utk anak2 bujang dia 3biji sume ayah aku support tau..l basikal?? X payah tya lah...

Sengal pya pompuan

Anonymous said...

Aku bersimpati dgn sherry ni..kesian..tapi xpelah..xnak komen banyak ttg minah nama sherry ni..but to brother samad..aku percaya..yang lu mampu buktikan pada minah ni..yang lu akan berjaya satu hari nanti..cakap je xpayah bro..yg penting..buat..jadikan ini sbg satu pembkr semangat utk lu berjaya..aku bkn xde member yg jual burger..buat part time..seminggu 3 hari je pon..bukak pukul 9..balik kul 3..sebulan boleh cecah 4k..bermakna..satu malam dia boleh untung bersih 350 rggt..tu baru 12 hari sbulan..blum direct sbulan..apa2 pon samad..aku harap satu hari nti malaysia akan dgr ttg kejayaan lu plak..jgn ckp je bro..perkara yg paling menyakitkan adalah menyesali perkara yg kita sepatutnya buat..tapi kita xbuat..mcm kes lu ni..lu buat dia sakit dgn melihat kejayaan lu..dan utk dia patah balik..mmg xakan ada ruang balik utk dia..go on bro..

Jeorizhszya balQish said...

no komen la.. pe2 hl pun doa yg terbaek buat u bro... bunga bkn sekuntum jew yg tinggal kt muka bumi n... all the best la bro..

Anonymous said...

ini bugima pya perempuan..weii mmber aku pkai superbike la.jual burger...bangsat

Haimi Happy said...

apa la perempuan skrng ni. ko ingat org jual burger tak blh pergi jauh ke.tmpt aku org tu jual burger jew. pkai BM tau ingat kaya tak blh bwa mati la..